Yorun tarina

Hougen-saaga

Tarina alkaa samoilta lumisilta vuorilta kuin Weed-sarja. Blanke löytää lumesta erehdyttävästi ylipäällikkö Giniä muistuttavan narttupennun ja nimeää sen Suiginiksi. Blanke adoptoi pennun ja ottaa sen kasvamaan omien pentujensa, Jackin ja Yorun kanssa. Pentujen isä Smith on lähistöllä ihmisten hoivissa jouduttuaan auto-onnettomuuteen. Pennut varttuvat ja Blanke alkaa kouluttaa näille shinobitaitojaan. Iso ja vahva Suigin tuppaa välillä kiusaamaan pientä ja heiveröistä Jackia. Yoru yleensä pitää veljensä puolia ja toimii rauhanrakentajana pentujen välillä.

Blanken ollessa tapaamassa Smithiä joukko kulkukoiria käy pentujen kimppuun. Jack on liian peloissaan paetakseen ja Yoru ja Suigin jumittuvat taisteluun suojellakseen pikkuveljeään. Blanke ehättää paikalle auttamaan Jackia ja käskee sisarusten paeta.

Myöhemmin Yoru ja Jack kohtaavat Ted-nimisen luihun akitauroksen, joka valehtelee näille kulkukoirien tappaneen Blanken ja Jackin. Ted lupautuu pitämään sisaruksista huolta, mutta tekeekin hyväuskoisista pennuista käskyläisiään.

Blanke ei suinkaan kuollut, vaan antoi taistelemaan jääneille kulkukoirille selkään. Etsittyään tyttäriään turhaan Blanke vei Jackin veljensä Tesshinin hoiviin Kogaan ja lähti uudelle etsintämatkalle. Matka päättyi hänen osaltaan Hougenin alaisten kynsiin Blanken kohdattua ylipäällikkö Giniä vankina pitäneen rosvojoukon.

Kyoshiro Shirogane auttaa Yorun ja Suiginin pois heit채 komentelevan Tedin kynsistä ja he liittyvät osaksi tämän nuorisohuligaanijoukkoa. Kyoshiron alaisina he päätyvät jäseniksi Ohun laumaan ja ovat mukana taistelemassa Hougenia vastaan.

Kapina Kogassa

Jack on saanut Koga-klaanissa ystävikseen "vanhoja hyviä Kurojakin aikoja" kaipaavia nuoria Kogia. He alkavat pitää Jackia johtajanaan, koska tämä muistuttaa tarujen Kurohoshia, Kogien kannibalismiperinteen aloittanutta legendaarista johtajaa. Historian innoittamana nuori shinobi vaihtaa nimekseen Hoshijaki, Kurohoshin ja isoisänsä Kurojakin mukaan.

Tovereidensa yllyttämänä nuori Hoshijaki haastaa enonsa Tesshinin taisteluun Koga-klaanin johtajuudesta ja saa selkäänsä. Niskuroinnin seurauksena Tesshin karkottaa siskonpoikansa ja tämän seuraajat Kogasta. Joukkio vaeltaa pohjoiseen aikeenaan nostaa Kogien vanhat perinteet loistoonsa. He tapaavat Mustien Susien Imperiumia uudelleen kokoavan jumalkeisari Gaian perillisen Theian.

Hoshijakista tulee Theian kumppani ja he ryhtyvät yhteistuumin hautomaan kostoa Ohulle ja Kogille.

Makaki-saaga

Yoru oli alkujaan palaamassa veljensä kanssa Kogaan. Matkalla sattui selkkaus apinoiden kanssa Yorun mentyä auttamaan koiranpentua, jonka apinat koittivat siepata. Kahakassa sirppiä aseenaan käytellyt makaki puhkaisi Jackin silmän. (Tapahtui ennen kapinaa Kogassa.)

Yoru lähtee yksinään ajamaan apinoita takaa ja kohtaa Yukimuran lauman. Yorun ketteryys tekee apinoille katkeraan Yukimuraan vaikutuksen ja tämä kutsuu nartun laumaansa. Taisteluiden tiimellyksessä kaksikko rakastuu ja Yoru alkaa odottaa Yukimuran pentuja.

Tiineenä Yoru joutui sivuun taistelukentältä ja majaili Yukimuran ottoisän Saheijin kanssa kaivoksessa. Hän kertoo Saheijille tämän ottopojan pakkomielteestä apinoihin alettuaan itsekin miettimään uudelleen taistelun mielettömyyttä. Tämän johdosta Saheiji huolestuu Yukimurasta ja Weedin saavuttua pyytää tätä puhumaan ottopojalleen järkeä.

Yukimura on kuitenkin liian huolissaan pentujensa tulevaisuudesta, eikä suostu kuuntelemaan järkipuhetta. Lopulta uros uhraa itsensä häijyn Shogun-paviaanin voittamiseksi ja Yoru jää leskeksi kasvattamaan pentujaan yksin.

Sotakoirasaagan aika

Ohun lauman taistellessa sotakoiria vastaan Yoru ja Suigin asustelevat Gunmassa lähellä Haruna-järveä. Suigin huolehtii parhaansa mukaan sisarpuolestaan ja tämän vastasyntyneistä pennuista. Hän kohtaa lähistöllä karhun ja päättää osoittaa olevansa isänsä suvun veroinen surmaamalla karhun Zetsu Tenrou Battougalla.

Taistellessaan karhun kanssa Suigin menettää silmänsä ja Yoru vie tämän ystävälliseltä vaikuttavan ihmisen hoiviin. Kyseessä on itse asiassa Blanken ja Spotien entinen omistaja, joka on huomaavinaan Yorussa Blanken piirteitä. Nainen ompelee Suiginin haavaan melko karkeat tikit, mutta luonnossa kasvanut sinnikäs narttu toipuu ja palaa kostamaan karhulle.

Suigin onnistuu surmaamaan karhun, mutta putoaa jokeen. Palattuaan hän toteaa järkytyksekseen, että Yoru on adoptoinut hänen surmaamansa hirviön pennut. Suiginin vastusteluista huolimatta Yoru päättää kasvattaa karhunpennut ominaan.

Siriuksen soturien uusi sukupolvi

Jumalkeisarinna Theian uudelleen perustama Mustien Susien Imperiumi ilmaantuu uhmaamaan Ohua Hoshijakin kapinallisten Kogan shinobien kanssa. Hoshijakin ja Theian poika Kurosora on uuden polven pimeyden soturien kapteeni. Tavalliset soturit eivät; pärjää uudenlaisia erikoisiskuja käyttäville pimeyden sotureille, joten Zetsu Tenrou Battougan parhaiten hallitseva Suigin saa tehtäväkseen koota uuden polven kahdeksan Siriuksen koirasoturia vastaamaan pimeyden soturien haasteeseen.

Yoru osoittautuu seuraavan polven Shuu-soturiksi. Hän menettää toisen etujalkansa taistellessaan Theiaa vastaan. Akame opettaa Yorulle unohduksiin jääneen Shuu-Tosso Battougan ja auttaa häntä teroittamaan katkenneen jalkansa luun, kuten Shuuga-sudella aikoinaan.

Kurotoran perillinen Ran-soturina on hänen poikansa Harutora. Benin Geki-soturin roolin perii Jouji. Kaikkien kahdeksan soturien kokoontuessa seuraa Ohun ja Imperiumin välinen taistelu ja Suigin niittää mainetta sankarina, joka kukisti Theian.

Taistelun loppupuolella Hoshijaki vetäytyy taistelusta oman ottelunsa hävinneen Kurosora-poikansa kanssa ja anoo myöhemmin armahduksen sisariltaan.

Koga Densetsu Takuma

Orionin aikakauteen sijoittuva tarina. Suigin ja Rocket saapuvat Toshigiin selvittelemään tapausta, jossa joukko Ohulle uskollisia koiria on joutunut napit vastakkain muuan nartun kanssa. Tämän kerrotaan suojelevan Hougenin jälkeläisiä. Selviää, että kyseinen narttu on Rocketin sisar Torpedo, joka oli aikanaan hullun rakastunut Hougeniin. Ja todentotta, hän on kasvattanut heidän kolmesta pennustaan mallikelpoisia sotureita!

Suigin joutuu kovan koetuksen eteen, onko hän oppinut mitään armeliaisuudesta. Kaiken kukkuraksi Suiginilla ja Rocketilla herää tunteita toisiaan kohtaan.

Myöhemmin Torpedosta pentuineen tulee heidän liittolaisiaan. Tulivuori purkautuu Ohussa ajaen villikoirien maailman täyteen sekasortoon Kurohabakin hyökätessä järjestelmällisesti Ohun liittolaisten kimppuun tuhotakseen nämä. Rocketin pentuja odottaneen Suiginin luullaan kuolleen maanvyöryssä, mutta Kurohabakia välttelevät Takuma ja Tamiko läytävät hänet. He liikkuvat yhdessä Kurosoran, Yorun, Torpedon ja näiden pentujen kanssa. Seurue päättää paeta Hokkaidolle ja Takuma kantaa Suiginia.

Seurue uskoo olevansa Hokkaidolla turvassa, mutta erehtyy pahan kerran. Kurohabaki ajaa heitä takaa sitkeästi - osittain, koska tiedustelijat olettavat Suiginin olevan Gin tai Weed. Suigin on yhä tajuton ja kuumeinen maanvyöryssä saamiensa ruhjeiden takia. Lopulta Yoru ja Torpedo käskevät pentujensa paeta Takuman ja Tamikon kanssa meren yli Saheliniin ja viedä Suigin mukanaan. Narttukaksikko jää viivyttämään Kurohabakin osastoa pelastaakseen kummankin jälkikasvun, aikoen taistella kuolemaan saakka.

Takuma haluaisi jäädä auttamaan, mutta Yoru käskee hänen lähteä mukaan suojelemaan siskoaan Sahelinissa odottavilta lajitovereilta.

Torpedo taistelee urheasti Yorun rinnalla, mutta heistä ei ole vastusta Kurohabakin joukoille. Nartun urheuden ansiosta joukot saadaan kuitenkin joukuteltua pois pakenijoiden jäljiltä. Yoru taistelee viimeiseen saakka ja uhkaa kohdata yhtä katkeran lopun kuin emonsa. Ovela Yoru kuitenkin pysäyttää sydämensä shinobien salatekniikalla maatessaan piestynä maassa ja vihollinen uskoo hänen kuolleen. Kurohabakin vetäydyttyä Hoshijaki saapuu paikalle ja vie sisarensa pois aikeenaan haudata tämän. Yoru kuitenkin virkoaa ja kieltää veljeään hautaamasta häntä elävältä.

Hoshijaki vie Yorun turvaan ja jää huolehtimaan hänestä...

Takuman johtama seurue saapuu Saheliniin ja kohtaa siellä ongelmia. Hybridikarhut sen enempää kuin sotakoiratkaan eivät ota hyväksyäkseen omituista joukkiota. Myös Maxim uhkaa joutua ongelmiin väitettyään, ettei eteläisen meren takana olisi kuin autiomaata. Suojellakseen Japanin villikoiria uudelta valloitusinvaasiolta hän kieltää väkeään olemaan olematta tekemisissä muukalaisten kanssa.

Aikaa myöten tulokkaiden, sotakoirien ja hybridikarhujen välinen yhteiselo alkaa sujumaan. Sahaliniin muodostuu ainutlaatuinen yhteisö, jossa karhut ja villikoirat elävät rinnakkain auttaen toisiaan selviytymään niukassa ympäristössä.

Suiginin ja Rocketin tytär Kiba varttuu Sahalinissa ja kasvaa kieroon. Jotkut sotakoirat ovat alkaneet haaveilla uudesta valloitussodasta ja Kiba saa puhuttua puolelleen sekä näitä, että hybridikarhuja.

Gingan asetelmat kääntyvät päälaelleen, kun Hopeanuolen lapsenlapsi, valkea narttu nimeltään Kiba saapuu haastamaan Monsoonin kukistaneen serkkunsa Orionin tukenaan hybridikarhuista ja sotakoirista muodostettu armeija. Vain Sahalinin uudeksi marsalkaksi noussut Takuma voi auttaa Ohun uutta ylipäällikköä, mutta taipuuko Weedin uppiniskaisen pojan ylpeys pyytämään apua Monsoonin pojalta?

<< Yoru

Hopeiset Sivut 2002 - 2023 © Raezla