Blanke - juoni

Blanken tarina sijoittuu GNG:n aikakauteen, alkaa hieman sitä ennen ja jatkuu susisaagan ja Weed-sarjan väliseen ajanjaksoon. Weedin puolella tarina jatkuu Ginga Densetsu Yorun muodossa.

Raezlan huomautus: Gingassa ajanjaksot ovat todella pitkiä (10 vuoden aikaharppaus GNG:n ja GDW:n välillä) ja itseäni häiritsee aika tavalla, että villikoirat saavat ensimmäiset jälkeläisensä vasta hyvin korkealla iällä, 8-16 vuoden iässä tyyliin. Haluan kuitenkin Blanken tarinan sopivan yksiin alkuperäisen tarinan kanssa, joten en lähde noita vuosia muuttelemaan. Gingan maailmassa koirat kuitenkin elävät todella vanhoiksi - esim. Cross on Ginga: The Last Warsissa 23-vuotias, mikä on lähes tuplasti salukin normaali elinikä. Näin ollen voitaneen olettaa, että Gingan maailman pitkäikäiset koirat ovat myös hedelmällisessä iässä pidempään. Muutoinhan Blanke olisi jo ihan mummoikäinen (16-vuotias) Yorun ja Jackin syntyessä. En ikipäivänä kehittäisi itse tämmöistä tarinaa normaaleilla koirilla, mutta kyseessä on kuitenkin Hopeanuoli-fanitarina niin menen tässä suhteessa alkuperäisteoksen mukaan. Tarinahan se kuitenkin on ja monelta muiltakin osin epärealistinen... Jos kerran koira voi hyppiä puissa tai heittää lentävän sirkkelin niin kai se sitten voi saada esikoispentunsakin ihmisen iässä n. 112-vuotiaana...? Ehkä Gingan koirilla pitäisikin käyttää vertailulukuna ihmisikään nähden jotain muuta lukua kuin perinteisesti käytetty 7...?

Blanken vaiheet:

Tämä nojaa tietonsa Kaksoissolan aikajanaan.

GNG

1982

- Blanke syntyy talvella Iton kartanossa ja varttuu siellä n. puolivuotiaaksi.

- Blanke karkoitetaan Igasta ja hän päätyy Mie-kaupunkiin.

- Blanke pelastaa Spotien ja päätyy asumaan tämän omistajan luo.

1984

- Blanken ja Spotien emäntä matkustaa Ohuun laskettelemaan ja joutuu onnettomuuteen.

- Blanke ja Spotie löytävät Rikin rotkosta.

- Karismaattinen Riki alkaa koota koiria ympärilleen ja koota armeijaa. Blanke ja Spotie liittyvät kolmanteen joukkueeseen.

- Blanke on hieman ihastunut komentajaansa Smithiin, mutta tämä on enempi kiinnostunut Crossista.

1985

- Kesän koittaessa Riki lähettää soturinsa etsimään lisäjoukkoja eri puolille maata.

- Matka vie Blanken vanhoille kotiseuduille ja tämä erkanee hetkeksi laumasta.

- Blanke pääsee takaisin laumaan ja saa osakseen sekä ymmärrystä, että ennakkoluuloja.

- Blankesta ja Hyenasta tulee tapahtumien myötä läheisiä.

- Blanke lähtee ryhmä Mossin mukana pohjoiseen.

- Blanke pakenee kraaterista ja johdattaa avuksi saapuvat Ginin joukot oikeaan paikkaan.

- Benin sanoessa, ettei lauma ehdi Hokkaidolle, Blanke päättää lähteä sinne yksin.

- Blanke puijaa Hakuron saamaan päähänsä, että tämän pitäisi lähteä Ohuun. Samalla Blankesta tulee osa Hakuron ryhmää.

- Taistelussa Madaraa vastaan Blanke toimii ryhmänjohtajana Hakuron ottaessa Smithin paikan etujoukossa.

- Moss-taistelun jälkeen Ben kertoo Blankelle Hyenan kuolemasta, mikä saa hänet tolaltaan.

- Iso osa Blanken johtamaa ryhmää kuolee, kun harppuunakarhu kaataa puun niiden niskaan.

- Spotie kuolee taistelussa Akakabuton linnakkeella. Blanke tappaa raivon vallassa ystävänsä surmanneen karhun nopealla iskulla jättäen tiikeriveljekset ja Hakuron kiistelemään siitä, kuka sen oikeastaan tappoi.

- Blanke saa 2 arpea rintakehäänsä taistelussa Akakabutoa vastaan.

- Suuren taistelun jälkeen Blanke kokee menettäneensä kaiken ja lähtee Hakuron joukon mukana Hokkaidolle.

1986

- Susiosan tapahtumien myötä Blanke tajuaa, että hänen tulisi olla orvoksi jääneen pikkuveljensä luona ja ryhtyy kasvattamaan Tesshiniä.

Raezlan huomautus: Kaksoissolan aikajana päättyy tähän, joten tästä eteenpäin mennään puhtaasti Gingapedian varassa. Vuosiluvut saattavat siis olla hiukan pielessä.

Chomon no Tabi

1990

- Blanke, Smith ja muutama muu päätyvät taistelemaan villikoirille uhaksi muodostuneita eläintarhasta karanneita valkoisia tiikereitä vastaan.

- Blanken ja Smithin taistelutoveruus syvenee ajan kanssa rakkaudeksi.

GDW

2000?

- Blanke tulee tiineeksi Smithille, mutta tästä iloisen tietämättömänä lähtee Hokkaidolle tervehtimään entisiä taistelutovereitaan.

- Tesshin tuo Sakuran Ohuun ja jättää tämän Smithin huomaan.

- Sakura katoaa Ohusta Lucyn valehdeltua hänelle ja Smith lähtee etsimään tätä.

- Blanke on palaamassa Hokkaidolta ja törmää Smithiin Hida-vuoristossa. Tämä on hyvin salamyhkäinen siellä olonsa syistä.

- Smith joutuu onnettomuuteen pelastaessaan GB:tä ja Blanke jää yksin vuorille.

- Yoru ja Jack syntyvät Blanken kaivamaan pesäkoloon.

- Ruokaa etsiessään Blanke löytää yhden Sakuran pennuista tietämättä tämän taustoista mitään. Hän ottaa omia pentujaan hieman nuoremman hopeisen tiikeriraidan hoiviinsa ja nimeää sen Suiginiksi.

- Pennut varttuvat ja alkavat liikkua pesän ulkopuolella. Niiden ollessa tarpeeksi isoja Blanke vie pennut tapaamaan Smithiä ihmisen luo, jossa tämä toipuu onnettomuudestaan. Suiginin näkeminen herättää Smithissä levottomuutta.

- Blanke kouluttaa pennuille shinobitaitoja sitä mukaa kuin nämä kasvavat.

- Blanke jättää pennut pesälle ja lähtee tarkastamaan Smithin vointia. Smith on yhä levoton ja lopulta kertoo kumppanilleen todellisen syynsä Hida-vuoristossa oloon. Blanke lupaa yrittää etsiä Sakuran ja suuntaa vuorille.

- Yoru, Suigin ja Jack joutuvat ongelmiin tuntemattoman villikoirajoukon kanssa. Kolmikko pääsisi pakoon, mutta Jack on liian peloissaan juostakseen, jolloin Yoru ja Suigin menevät avuksi. Pennut eivät kuitenkaan pärjää isoille koirille. Blanke syöksyy avuksi ja käskee Yorun ja Suiginin paeta, jolloin nämä joutuvat hänestä eroon.

- Blanke taistelee villikoirien kanssa ja onnistuu pelastamaan Jackin. Hän pakenee tämän kanssa ja vie hänet Smithin hoiviin. Blanke yrittää löytää Yorun ja Suiginin siinä onnistumatta. Hän laajentaa etsintöjään yrittäen samalla löytää myös Sakuran.

- Jack lähtee Smithin mukana Ohuun. Yoru ja Suigin seikkailevat omilla teillään.

- Blanke törmää Sasukeen ja kuulee tältä Weedistä. Hän suuntaa Ohuun.

- Blanken saapuessa Ohuun hän kuulee Smithin kaatumisesta. Hän kuulee myös pentujensa käyneen Ohussa ja päättää lähteä etsimään näitä.

2001

- Blanke törmää Ginin vanginneeseen Hougenin laumaan ja raivostuu. Hän päättää vapauttaa Ohun ylipäällikön, maksoi mitä maksoi, ja saa surmansa taistelussa.

- Tahtoessaan murtaa Ginin ja Johnin Hougen käskee alaisiaan viemään Blanken tämän eteen. Henkitoreissaan Blanke kertoo Ginille Suiginista ja pyytää anteeksi, ettei kyennyt pelastamaan ylipäällikköään.

- Blanke kuolee 19 vuoden ikäisenä. Hänen kuolemansa sytyttää liekin Hougenin joukkoon päätyneiden Ohulle sisimmässään uskollisten koirien sydämissä ja nämä hautaavat Blanken Hougenilta salaa. Tämän myötä Tommi, Rossi ja Lefty päätyvät myöhemmin auttamaan Johnin, Reikan ja Hiron pakoon.

<< Blanke

Hopeiset Sivut 2002 - 2023 © Raezla